Kostarika HB Yeast Washed

Chuťový profil: florálna, ibištek, čokoláda, čerešňa
Nadmorská výška: 1400 m.n.m.
Oblasť: Tarrazú - West Valley
Farma/združenie: San Ramon Café de Altura
Klasifikácia: SHB EP
Varieta: Caturra & Catuai
Zber: Október 2023
Skóre: 89
Spracovanie: yeast washed
Praženie: OMNI roast

Hneď druhá káva po Mozartovi, ktorú určite musíte ochutnať!

Krajina, ktorá ťaží zo značnej obľuby tamojšej kávy, ponúka aj „kávový turizmus“ – možnosť objavovať kávovníkové plantáže. Množstvo druhov, kvalitná pôda, vysoká nadmorská výška to všetko prispieva ku miestnej produkcii.
Na juhozápade krajiny v oblasti Tarrazú sa nachádza unikátna mikro-klíma: blízkosť vulkánu Irazú a mora zároveň. Zabezpečuje tak výborné podmienky s vysokou vlhkosťou, úrodnou pôdou a slnečným svitom na rast kávovníkov.
Počas úrodného obdobia sa trhanie burín robí ručne, nepoužívajú sa žiadne pesticídy ani hnojivá. Výsledkom je prirodzene sladká a šťavnatá kávová čerešnička, zbieraná a triedená ručne.
Zaujímavým faktom je, že na zrnkách sa zámerne necháva malé percento (0-10%) dužiny, ktorá potom dopomáha prirodzene k fermentácií.

SPRACOVANIE YEAST Washed
Druhé spracovanie, ktoré máme v ponuke, je kvasinkovo fermentované. Je to prirodzená fermentácia s pomocou mikroorganizmov, ktoré sa nachádzajú na povrchu a pri kôstkach čerešničiek. Zbytkové kávové čerešničky boli fermentované a usušené do formy prášku. Následne sa z prášku vyrobil postrek, ktorým sa postriekal zber. Ide o nízkonákladový, ale dôsledne kontrolovaný proces, kde je dôležité správne načasovanie. Táto prvotná fermentácia dodala zrnkám sladkosť, bez potreby fermentácie v tankoch.
Túto kávu pražíme na OMNI roast - vhodnú ako na espresso, tak na filter.

12,0040,00

Vymazať

Ďalšie informácie

Hmotnosť -
Rozmery -
Hmotnosť

225g, 500g, 1kg

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “Kostarika HB Yeast Washed”

Možno by sa Vám páčilo…